Devrimci 78'liler Parlamentoyu Göreve Çağırdı

Devrimci 78

DEVRİMCİ 78'LİLER FEDERASYONU'NDAN TBMM'YE ZİYARET





Devrimci
78'liler Federasyonu Başkanı Nejat Kangal ve yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Yılmaz, Aysun Cerek , İpek Keskin CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça'yı TBMM makamında ziyaret etti.

12 Eylül 2010'da yapılan referandumla Anayasanın geçici 15. maddesinin kaldırılması ile haklarında dava açılan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın 4 Nisan 2012'de hakim karşısına çıkacağını belirten Nejat Kangal, geç kalınmış olsa bile bu adımın önemli olduğunu söyledi.

Kangal, Hükümet bu konuda siyasi irade göstermemiş 12 Eylül yargılanmalarını tüm sonuçlarıyla ortadan kaldırmamış, ülkeyi 12 Eylül yasalarıyla yürütme kolaycılığına kaçmış, darbecilere verilen unvanları geri almak gibi basit bir adım bile atamamıştır” dedi. 

Kangal, 12 Eylülden bu yana devam eden darbe rejiminin sonuçlarını ortadan kaldırmak için demokratikleşmenin ertelenemez bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, demokratikleşmenin mahkemeler eliyle gerçekleşmediğini, bunun için TBMM'yi göreve çağırdıklarını söyledi. 

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça da, 12 Eylül 2011 tarihinde TBMM Başkanlığı'na Askeri Darbe Rejiminin Kararları ve Kanunları İle Mağdur Olanlara ya da Yakınlarına Maddi ve Manevi Tazminat Verilmesi Hakkındaki Kanun Teklifi sunduğunu, teklifin ilgili komisyonda görüşülmek üzere beklediğini söyledi.

Havutça, konuyla yakından ilgilendiğini 4 Nisan'da Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın adaletin karşısına çıkacak olmasının önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Havutça, Evren'in yargılanması semboliktir. Asıl amaç, faşist düzenin yargılanması olmalıdır. Bizler çok acılar çektik. 12 Eylül, askeri darbe mağdurlarının giderilmesi asıl çözüm olmalıdır” dedi. 







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı